specialisaties van Ventura Tuning

Chiptuning Audi A3 1.6 TDI 105 PK

Chiptuning Audi A3 1.6 TDI 105 PK     Standaard: Ventura:
  Vermogen PK / KW: 105 / 77 128 / 94
  Koppel NM: 250 300
  Topsnelheid km / uur: 190 204
  Acceleratie 0-100 km / uur sec.: 12,9 11,5
  Gem. brandstofverbruik l / 100 km: 4,30 3,74
  Prijs: 495
   
 

                    

Chiptuning Audi A3 1.6 TDI

Na jaren lang trouwe dienst is nu ook in de audi A3 de 1.9 TDI pompverstuiver motor met 105 PK vervangen door een splinter nieuwe 1.6 TDI commonrail diesel motor met eveneens 105 PK . Met de Audi A3 1.6 TDI commonrail heeft Audi een prachtige stille zuinige dieselmotor die op papier niet onder doet voor de oude 1.9 TDI motor met Pompverstuiver techniek,een Luxe Sportieve auto die gemaakt is om veel zakelijke kilometers te rijden en waarbij luxe en rijcomfort een hoge prioriteit hebben,wel mist de Audi A3 1.6 TDI motor de felheid van de oude 1.9 TDI pompverstuiver motor waar vele Audi A3 rijders zo over te spreken waren, d.m.v. Ventura chiptuning kunnen wij deze Sportieve eigenschap alsnog achteraf aan uw Audi A3 1.6 TDi toevoegen.

Eigenschappen van de Audi A3 1.6 TDI motor.

De Audi A3 1.6 TDI motor is een commonrail dieselmotor en veel stiller dan de oude 1.9 TDI pomverstuiver motor,tevens is het brandstofverbruik verbeterd.Wel een klein minpuntje is dat de 1.6 TDI in de Audi A3 standaard gekoppelt is aan een 5 bak,dit had beter een 6 bak kunnen zijn want in bepaalde toerentalgebieden zit de 1.6 TDI commonrail motor gauw buiten zijn af fabriek koppelbereik en gebeurd er vrijwel niets als er gas wordt gegeven. De 7 steps DSG bak (dry) is een mooiere transmisie voor deze Audi A3 1.6 TDI motor en deze motor is zeer goed te combineren met Ventura Chiptuning voor de 1.6 TDi motor.

Chiptuning Audi A3 1.6 TDI biedt u de mogenlijkheid om werkelijk het brandstofverbruik tot 13 % te doen dalen.

Zodra de nieuwe Audi A3 1.6 TDI motor leverbaar werd kreeg Ventura tuning gelijk de vraag van Audi rijders kan deze motor nou ook nog zuiniger dan dat hij origineel geleverd wordt door de fabrikant ? Ja door optimalisatie van de dieselinspuiting en een vroegere opbouw van de turbodruk kunt u circa 400 toeren eerder schakelen doordat uw Audi A3 1.6 TDI motor een hoger koppel krijgt bij een lager toerental, uw A3 1.6 TDI motor hoeft dus minder toeren te maken, wat het rendement uit een liter diesel echt verhoogt ,indien gewenst heeft u altijd vermogen over om soepel en snel in te kunnen halen of tijdens even vlot invoegen op de snelweg.De motor draait ook nog fijner en u kunt na chiptuning zeer schakellui rijden, en sportief wanneer u dat wenst, de sportiviteit mag immers in zo,n mooie 1.6 TDI Audi A3 motor gewoon niet ontbreken.

Montage Chiptuning Audi A3 1.6 TDI 105 PK 250 NM

De tuning wordt aangesloten d.m.v. 8 originele Audi stekkers onder de kap van uw A3 1.6 TDI. Geen knippen of solderen en de originele data in de computer van uw A3 1.6 TDI blijft origineel,dat vindt uw Audi dealer wel zo prettig.(software updates kunnen dus gewoon bij uw garage uitgevoerd worden) de Ventura Tuning past meerdere data van uw motor aan: 1 de dieselcurve van de drukopbouw, 2 de turbodruk en 3 inactief de injector inspuitduur. U of u garage kan ten allertijde onze tuning snel en simpel uitschakelen, zonder demontage van de tuning.Het monteren of demonteren van de tuning voor uw Audi A3 1.6 TDI is in maximaal 2 minuten gebeurd, dus ideaal voor leaserijders.

Garantie Chiptuning Audi A3 1.6 TDI.

Standaard mag van Pon de importeur van Audi de A3 1.6 TDI niet getuned worden,tenzij het via ABT gebeurd, die levert voor de Audi A3 1.6 TDI nog geen chiptuning. Ventura Tuning levert haar tuning ook rechtstreeks aan Audi dealers, wij zijn daar zeer content mee. Standaard leveren wij 3 jaar productgarantie op de externe Ventura chiptuningcomputer.Wilt u meer dan hebben wij de mogenlijkheid om via een verzekeringsmaatschappij de garantie op uw motor en/of uw aandrijflijn te laten overnemen tegen bijbetaling. Standaard zit er bij de prijs van onze tuning geen motor en/of aandrijflijn garantie in, montage kosten komen soms over de kostprijs voor de tuning heen.

Het bijverzekeren van de motorgarantie is via ons niet duur daar de verzekeringsmaatschappij een zeer goed vertrouwen heeft in ons product gezien onze uiterst minimale schades de afgelopen 9 jaar.

Rijervaringen Chiptuning Audi A3 1.6 TDI.

Wij hebben inmiddels al weer vele van deze nieuwe 1.6 TDI motoren in een Golf 6 , Passat audi A3 , Octavia gechiptuned en dat worden er wekelijks telkens meer . Chiptuning Audi A3 1.6 TDI 105 PK > Resultaat 128 PK en 300 NM Montage gaat Veilig en Snel d.m.v 8 originele Audi stekkers .