specialisaties van Ventura Tuning

Chiptuning BMW 2 serie

Chiptuning BMW 2 serie Niet detecteerbaar tijdens de diagnose bij uw BMW dealer !

Chiptuning voor de geheel nieuwe BMW 2 serie. Ventura Tuning heeft als BMW tuningspecialist al in een vroeg stadium de beschikking gekregen over informatie van de nieuwe 3 cilinder motoren. Terwijl officieel deze motoren pa sin december in de Mini als eerste worden gepresenteerd. Dit gaf ons een groot voordeel bij de ontwikkeling. Chiptuning BMW 2 serie is zoals u van Ventura Tuning mag verwachten perfect op maat en in balans.

Ontwikkeling Chiptuning BMW 2 serie

De BMW 2 serie van BMW behoudt de achterwiel aandrijving.Het motoren pallet wat het eerst beschikbaar komt zijn de 2.0 i 184 PK de 235i met 326 PK en de 220d met 184 PK, allemaal reeds bestaande BMW motoren wat voor Ventura tuning de finetuning gemakkelijker maakte, de tuning voor de nieuwe 2 serie is dus ook per direct beschikbaar, later volgen er meerdere motoren.

Testen Chiptuning BMW 2 serie

Via bevriende contacten in Duitsland hebben wij al met 2 motorvarianten in de nieuwe 2 serie kunnen testen. De resultaten zijn verbluffend.

Montage Chiptuning BMW 2 serie

Ventura tuning beschikt als BMW tuningspecialist over de officiële stekkers van het BMW motormanagement.Geen gerommel maar veilig simpel en snel binnen 25 seconden onze geavanceerde externe ECU inpluggen op het motormanagement van uw BMW 2-serie en net zo gemakkelijk weer te verwijderen.I.c.m. de zeer goede prestaties kiezen daarom veel BMW rijders voor Ventura tuning.

Prestaties chiptuning BMW 2 serie

Standaard leveren de Nieuwe en reeds bestaande BMW motoren  nette prestaties. BMW is echter zelf ook heel slim en levert dezelfde  motoren in verschillende vermogen versies. Dit biedt voor ons als tuner natuurlijk erg veel mogelijkheden immers als BMW de 1.5  3 cilinder motor  met 136 PK en 170 PK kan uitbrengen dan is het logisch dat wij als BMW chiptuning specialist dit ook kunnen, alleen bieden wij het achteraf een stuk goedkoper aan.

Verbruik Chiptuning BMW 2 serie

Het verbruik van de nieuwe BMW 1.5 liter 3 cilinder motoren is een stuk lager t.o.v de huidige BMW 1.6 liter motoren. Voor de 4 cilinder motoren is het verbruik vergelijkbaar met in de 1 serie nu.Wel zullen er best BMW 3 serie rijders zijn die voor dezelfde motor kiezen als dat ze nu hebben maar dan in een 200 kilo lichter model en dat scheelt serieus een hoop.Verlaging van gewicht geeft tevens een beter rijgedrag en respons.

Fabrieksgarantie en Chiptuning BMW 2 serie

BMW Duitsland geeft geen enkele BMW rijder toestemming voor het laten  tunen van haar BMW 2 serie  motoren. Logisch zij zouden zichzelf daarmee kanibaliseren. Als de BMW importeur tuning constateerd dan kunnen zij per direct uw motor-fabrieksgarantie beperken. Wanneer u toch graag de zekerheid van garantie wilt biedt Ventura Tuning een externe verzekeringspolis aan via een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die de motor en aandrijflijn van uw BMW verzekerd voor een periode van 2 jaar gerekend vanaf nieuw met een max van 150.000 kilometer. U betaald hier het geringe bedrag voor van € 250,- , let op: wij weten dat er " slimme " aanbieders zijn die gratis u motorgarantie aanbieden in de praktijk is de dekking daarvan helaas niet erg succesvol gebleken, u verzekerd uw BMW toch ook gewoon netjes bij een officiele verzekeringsmaatschappij.