specialisaties van Ventura Tuning

Chiptuning BMW 4 serie

chiptuning BMW 428i

Chiptuning BMW 4-serie > Niet detecteerbaar tijdens de diagnose bij uw BMW dealer !

Voor de geheel nieuwe BMW 4 serie heeft Ventura tuning als BMW tuningspecialist de perfecte oplossing.Na een lange ontwikkeling en vele testuren leveren wij nu de geavanceerde externe ecu. Net zo goed resultaat als OBD tuning maar geen aanpassingen in de originele BMW computer, u plezier en uw BMW dealer geen hartklachten.Chiptuning BMW 4-serie is vanaf 10 oktober 2013 beschikbaar.

Ontwikkeling Chiptuning BMW 4-serie

Het is tegenwoordig onmogelijk om veilig nieuwe tuningsoftware in de ecu van uw BMW te plaatsen. De protectie van de nieuwe computers is bij BMW op een zo hoog niveau dat het "hackers" niet gelukt. Het is overigens ook geen optie omdat BMW tijdens uw bezoek aan de garage gelijk de tuning ziet waardoor uw garantie in het geding komt. Ventura tuning heeft de BMW 4-serie motoren volledig onderzocht en bekeken hoe het besturingsysteem werkt. Met die gegevens hebben wij gekeken welke besturingsdata aangepast moet worden om uw BMW motor op een vertrouwde manier meer vermogen te laten geven, i.c.m. betrouwbare solide montage , en juist hierin bieden wij u als klant zoveel meer met onze chiptuning BMW 4-serie.

Testen Chiptuning BMW 4-serie

Na de ontwikkeling van de hardware van de geavanceerde externe ecu konden wij beginnen met de tuning software. Door de 3-D multikenveld techniek waarbij het maximaal aantal parameters realtime aangepast kunnen worden kost de ontwikkeling van de software erg veel tijd maar dit resulteerd gelukkig wel in het beste eindresultaat, adaptiviteit van de tuningsoftware onder alle verschillende omstandigheden zo wordt uw BMW 4 serie motor officieel ook bestuurd door BMW. Meer belading, bredere banden, omhoog , omlaag met alles wordt rekening gehouden in onze tuning data. als dan langdurig 3 motoren van hetzelfde type BMW doorelkaar heen testen totdat in de praktijk de resultaten aan ionze strenge eisen voldoen daarna pas komt onze tuning beschikbaar voor BMW liefhebbers.

Montage Chiptuning BMW 4-serie

Rijplezier is 1 maar u wilt niet onhandig lopen te hannesen wanneer uw BMW 4-serie naar uw BMW dealer moet. Dankzij het originele BMW comfort connect systeem wat Ventura tuning op haar BMW 4-serie tuning heeft geïntegreerd hebben wij de installatietijd naar het absolute minimum kunnen brengen namelijk 25 seconden. Kwaliteit en comfort kunnen dus prima samengaan.

Prestaties chiptuning BMW 4-serie

De prestaties van de BMW 4-serie motoren zijn standaard al zeer goed te noemen echter BMW laat erg veel ruimte voor ons als tuner over. Met chiptuning BMW 4-serie voor uw BMW 4-serie 420i 184 PK heeft deze vrijwel dezelfde waarden als een BMW 4 serie 428i (245 PK), en u bespaart € 6200,- op uw aanschaf min de € 550,- voor de tuning , sportief en toch betaalbaar tezamen , extra geld voor luxe opties. Voor de dieselmotoren geld hetzelfde, de 418d is ook een 2.0 motor net als de 420d, BMW tuned zelf eigenlijk stiekem ook.

Verbruik Chiptuning BMW 4-serie

Het verbruik van de BMW 4-serie motoren is gezien het wagengewicht gewoon zeer goed. Daar wij bij Ventura tuning dankzij een innovatieve techniek slewrate genoemd de motoren al bij lager toerental van meer koppel kunnen voorzien kunt u of uw automaat vroeger schakelen en zo nog net wat zuiniger rijden, zonder dat dit afbreuk doet aan uw sportiviteit immers de freugde am fahren dient ten aller tijde gehandhaafd te blijven.

Fabrieksgarantie en Chiptuning BMW 4-serie

Officieel geeft BMW Duitsland geen toestemming voor het tunen van haar BMW motoren bij constatering door de importeur kan serieus uw fabrieksgarantie worden beperkt. Wanneer u toch graag de zekerheid van garantie wilt biedt Ventura Tuning een externe verzekeringspolis die de motor en aandrijflijn van uw BMW verzekerd voor een periode van 2 jaar gerekend vanaf nieuw met een max van 150.000 kilometer.

U betaald hier het geringe bedrag voor van € 250,- , let op: wij weten dat er " slimme " aanbieders zijn die gratis de motorgarantie aanbieden echter in de praktijk is de dekking daarvan niet altijd erg solide gebleken, u verzekerd uw BMW toch ook netjes bij een verzekeraar.