specialisaties van Ventura Tuning

Chiptuning Skoda Octavia 1.4 TSI

Chiptuning Skoda Octavia 1.4 TSI 122PK     Standaard: Ventura:
  Vermogen PK / KW: 122 / 90 160 / 118
  Koppel NM: 200 240
  Topsnelheid km / uur: 202 217
  Acceleratie 0-100 km / uur sec.: 9,8 8,4
  Gem. brandstofverbruik l / 100 km: 6,60 5,74
  Prijs: 485
   
 

                    

Chiptuning Skoda Octavia 1.4 TSI Benzine 122 PK - 204 NM > Na Tuning 160 PK en 240 NM

Om brandstofbesparing en CO2 reductie te kunnen realiseren, immers ieder automerk moet groen koos Skoda ook voor downsizing. Geen 1600 of 1800 benzine motor meer voor de Octavia maar een geblazen variant met turbo en beduidend minder cilinderinhoud.Veel Skoda Octavia rijders hadden eerst hun bedenkingen maar tijdens een proefrit overtuigde de 1.4 TSI motor al snel. T.o.v een grotere motor zonder turbo trekt de 1.4 TSI motor al veel beter bij een lager toerental, het koppel ligt hoger en het koppel wordt reeds bereikt bij een lager toerental.Zeker ook Skodarijders met caravan weten inmiddels de 1.4 TSi benzinemotor op waarde te schatten.Ook de 7 traps DSG transmissie gekoppelt aan de 1.4 TSI Skoda motor doet het geweldig en biedt zeer veel rijcomfort.

De oplossing om het Brandstofverbruik 13% te kunnen laten dalen dankzij Chiptuning.

Zodra zo'n nieuwe Skoda 1.4 TSI motor op de markt komt krijgen wij altijd gelijk de vraag van klanten kan zo,n motor nou nog zuiniger dan dat hij origineel geleverd wordt door de fabrikant ? Ja door optimalisatie van de benzineinspuiting en een iets vroegere opbouw van de turbodruk kunt u circa 400 toeren vroeger schakelen doordat u een hoger koppel krijgt bij een lager toerental, uw Skoda 1.4 TSI motor hoeft dus minder toeren te maken, wat het rendement uit hetverbranden van de benzine verhoogt ,indien gewenst heeft u altijd vermogen over voor soepel en snel inhalen of invoegen op de snelweg. De motor rijdt ook nog fijner en u kunt indien gewenst zeer schakellui rijden.

Montage van de Chiptuning voor uw Skoda Octavia 1.4 TSI 105 PK 174 NM

De tuning wordt aangesloten d.m.v. 6 originele Skoda stekkers onder de kap van uw Skoda Octavia. Geen knippen of solderen en de originele data in de computer van uw skoda octavia blijft origineel,dat vindt uw Skoda dealer wel zo prettig.(software updates kunnen dus gewoon bij uw garage uitgevoerd worden) de Ventura Tuning past zowel 1 de benzinecurve van de drukopbouw aan,2 de turbodruk en 3 inactief de injectietiming. U of u garage kan ten allertijde onze tuning snel en simpel uitschakelen, zonder demontage van de tuning.Het monteren of demonteren van de tuning voor uw Skoda Octavia 1.4 TSI is in maximaal 1,5 minuut gebeurd.

Garantie

Standaard mag van Pon de importeur van Skoda uw Octavia 1.4 TSI niet getuned worden,tenzij het via ABT gebeurd, die levert voor de Skoda 1.4 TSI chiptuning maar deze is wel zeer prijzig. Ventura Tuning levert haar tuning rechtstreeks aan officiele Skoda dealers, wij zijn daar zeer content mee. Standaard leveren wij 3 jaar productgarantie op de externe Ventura chiptuning module.Wilt u meer dan hebben wij binnenkort de mogenlijkheid om via een verzekeringsmaatschappij de garantie op uw motor en/of uw aandrijflijn te laten overnemen tegen bijbetaling. Standaard zit er bij de prijs van onze tuning geen motor en/of aandrijflijn garantie in, montage kosten komen soms over de kostprijs voor de tuning heen.

NIEUWS

Overname Motor garantie voor uw Skoda Octavia 1.4 TSI 122 PK 204 NM

Dankzij de te verwaarlozen schade aan motoren die door Ventura Tuning getuned zijn komen wij als eerste tuning producent binnenkort met een verzekeringspolis via een externe verzekeringsmaatschappij die voor een 1.4 TSI motor met standaard 122 PK de motorgarantie kunnen overnemen voor € 75,- voor het eerste jaar en € 100,- voor het tweede jaar. Vele leasemaatschappijen willen graag deze verzekering zodat zij accoord kunnen gaan wanneer klanten hun auto door Ventura Tuning professioneel laten tunen, voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. 

Rijervaringen met Chiptuning op de Scoda Octavia 1.4 TSI.

Wij hebben reeds vele van deze 1.4 TSI motoren getuned, u kunt de rijervaringen lezen elders op onze website.

Skoda Octavia 1.4 TSI benzinemotor getuned 160 PK en 240 NM