specialisaties van Ventura Tuning

Chiptuning Toyota RAV4 2.2

Chiptuning Toyota RAV4 2.2 177PK     Standaard: Ventura:
  Vermogen PK / KW: 177 / 130 207 / 152
  Koppel NM: 400 460
  Topsnelheid km / uur:
  Acceleratie 0-100 km / uur sec.:
  Gem. brandstofverbruik l / 100 km:
  Prijs: 485
   
 

                    

Ventura ChipTuning Toyota Rav 4 Type 2 2.2 177 PK D Cat 400 NM D4d Resultaat na Tuning > 207 PK en 475 NM

Ventura Tuning is ontwikkelaar en producent van Chiptuning voor Toyota Rav D Cat D4d motoren, ook voor deze nieuwe volledig lichtmetalen motor. Tuning van de Toyota Rav D Cat D4d motor gaat anders in zijn werk dan bij vele Europese diesel motoren. De Computer van de Toyota Rav 4 is van Japanse makelij( Denso ), in deze computers zit een chip die door de japanners zo goed is beveiligd dat het onmogenlijk is om bij een Toyota Rav 4 via een OBD On Board Diagnose plug de software uit de Denso computer te kunnen uitlezen.Als de Toyota software niet kan worden uitgelezen dan weet de chiptuner niets van de motormanagement programma en kan hij ook geen aangepaste tuning software maken.

De Denso computer (ECU van de Toyota Rav 4 is dus beveiligd tegen Chiptuning. Het open maken van de Toyota Computer om zo met een slimmigheidje de software alsnog wel te kunnen uitlezen (via BDM) werkt ook niet.Toyota heeft dit zeer goed beveiligd. Ventura Tuning heeft hier een oplossing voor bedacht. Uw Toyota Rav 4 2.2 D4d 177 PK kan toch prima getuned worden. Ondanks dat wij de software data bij de computer van uw Toyota Rav 4 niet kunnen uitlezen, kunnen wij onder de motorkap wel de data meten als de motor draait. Door met een data-reader alle motor data op te slaan kunnen wij zo de werking van de motor software van uw Rav 4 D4d in kaart brengen.Een zeer nauwkeurige bezigheid die de basis is voor onze externe Chiptuning module die straks een gedeelte van de besturingsdata aanpast zodat uw Rav 4 meer vermogen, een hoger koppel en een lager brandstofverbruik krijgt, 13% minder verbruik.

Wat past de Chiptuning Toyota Rav 4 type 2 2.2 D4D Cat chip module aan?

Een Ventura Chiptuning module voor een toyota Rav 4 past het maximaal mogenlijke aantal kenvelden aan.

1 De data van de diesel inspuiting 
2 De Turbodruk data en Max turbodruk 
3 De inspuittiming ,correctie van de inspuit Pulse 
4 De Roetfilter analyse ( R.D.P.F Roet Diesel Partikel filter) 
5 Zelflerend, tuningsoftware wordt volautomatisch aangepast bij een garage update.

Montage Chiptuning Toyota Rav 4 type 2 chip module

Onze geavanceerde Toyota Rav 4 Chiptuning module wordt d.m.v. 5 originele Toyota stekkers aangesloten op het Denso motormanagement van uw Toyota Rav 4 .Simpele montage,snel, veilig en zeer goed merkbaar. Wij willen immers niet de betrouwbaarheid van uw Toyota verloren doen gaan.

Met de chiptuning Toyota Rav 4 2.2 D4D Cat chip module tot 13% zuiniger rijden. Hoe?

Hoe kan Ventura Tuning uw Toyota Rav 4 13% zuiniger laten draaien en waarom doet Toyota dit zelf niet ? De bedrijfs pollicy van Toyota is om het braafste jongetje van de klas te zijn. Wat inhoudt weinig Nox uitstoot,dat is beter voor het milieu.Maar groen houdt niet in dat uw auto dan ook zuinig is dat is een misverstand. Groen wordt door de Europese Unie beloond en u betaald het hogere diesel verbruik.

Hoe bereikt Toyota dat Groene Imago ?

Toyota zorgt voor een relatief lagere compressie. Hoe lager de compressie des te trager verloopt het verbrandingsproces en des te minder NOX uitstootproduceerd uw D4d motor en dat is waar op wordt afgerkend. Maar doordat de compressie van uw Rav 4 lager is dan gemiddelt is ook het rendement uit uw brandstof / arbeidsslag aanzienlijk verlaagd. De druk/kracht op uw zuiger is minder en om dus dezelfde hoeveelheid vermogen te krijgen dient meer Brandstof ingespoten te worden ter compensatie.Vele Toyota Rav 4 rijders klagen dus ook over het te hoge diesel verbruik.

Wanneer Ventura Tuning d.m.v de Ventura chiptuning Toyota Rav 4 type 2 chip module uw auto tuned kijken wij vooral naar brandstofverbruik en een bruikbaar koppel mooi verdeeld over een breed toerental zo kunt u heerlijk schakellui rijden en doordat het extra verkregen koppel al zo,n 650 toeren eerder beschikbaar is kunt u overschakelen bij 2100 toeren zonder dat uw Toyota Rav 4 D Cat D4d motor problemen heeft met de volgende versnelling. Wij verhogen dus d.m.v. onze Ventura Chiptuning module de turbodruk weer zodat het rendement per arbeids (verbrandingsslag) verbeterd wordt en uw Toyota Rav 4 2.2 177 PK tot 13 % zuiniger draait.

Zie de vele rijervaringen op onze website onze Ventura techniek heeft zich reeds in 9 landen bewezen, met gelukkig zeer tevreden dagelijkse gebruikers.

Serieus voordeel voor u om hogere toerentallen te vermijden > Uw brandstofverbruik daalt drastisch:

1 Hoe hoger de zuigersnelheid des te meer weerstand tussen de zuiger en de cilinder wand. Dit is wrijvingsverlies.

2 Hoe hoger het toerental wordt des te korter de tijd wordt om de diesel te verbranden de diesel verbrand dus minder goed en er is meer diesel nodig om hetzelfde vermogen te behalen , het rendement uit uw brandstof neemt dus af.

3 In een motor heeft u te maken met het ombuigen van de zuiger richting/snelheid, omhoog, omlaag, dit gebeurd door de krukas. Hoe hoger het toerental hoe meer wrijvingsverlies, des te lager het brandstofrendement.

Diesel inspuiting ook optimaliseren met chiptuning Toyota Rav 4 .

Door zeer nauwkeurig de opbouw van de dieseldruk bij laag toerental al te verhogen kunnen wij de diesel olie fijner innevelen, dat levert een betere efficientere verbranding op. Meer rendement uit dezelfde liter diesel met de chiptuning Toyota Rav 4 type 2 module, uw Toyota Rav 4 D Cat wordt dus met onze Toyota chiptuning echt tot 13 % zuiniger.