specialisaties van Ventura Tuning

Chiptuning Volkswagen Passat 1.4 TSI

Chiptuning Volkswagen Passat 1.4 TSI 122 PK     Standaard: Ventura:
  Vermogen PK / KW: 122 / 90 160 / 118
  Koppel NM: 200 240
  Topsnelheid km / uur: 205 213
  Acceleratie 0-100 km / uur sec.: 10,3 8,9
  Gem. brandstofverbruik l / 100 km: 5,91 5,25
  Prijs: 485
   
 

                    

Chiptuning Passat 1.4 TSI

Informatie omtrent chiptuning Passat 1.4 TSI 122 PK uitvoering

Benzine chiptuning Passat 1.4 TSI

Ventura tuning leverd een Professionele externe benzine chiptuning voor de Volkswagen Passat 1.4 TSI motoren, met een vermogen van 122 PK. Door de downsize trend die ook Volkswagen is ingeslagen worden grote sterkere motoren vervangen door een benzine turbo motoren met veel minder cilinder inhoud maar met een veel hoger rendement. De voordelen zijn: minder brandstofverbruik en minder uitstoot en relatief een hoog koppel.

Chiptuning Passat krachtkuur

Door de meeste autofabrikanten wordt van zo'n 1.4 benzine turbomotor meerdere vermogensvarianten geleverd. Volkswagen bijvoorbeeld levert de 1.4 TSI benzine motor met 122 Pk en 204 Nm maar deze motor wordt ook geleverd in een 125 Pk - 150 PK - 160 PK - 180 PK en 185 PK variant en dan mag zelfs de zwaarste variant nog probleemloos door Huistuner ABT van Volkswagen getuned worden. Dus blijkbaar kunnen de motoren prima tegen een Power kuurtje. Daarom ontwikkelden wij speciaal hiervoor onze eigen krachtkuur met chiptuning Passat 1.4 TSI.

Om het turbogat onderin toeren niet te groot te laten worden plaatst VW nog even een extra (dure) compressor bij, eigenlijk nergens voornodig als je ziet hoe een getunede 1.4 TSi Passat met 122 PK na tuning presteerd: na tuning 160 PK. Met de Ventura Chiptuning Passat 1.4 TSI 122 PK stijgt na chiptuning het vermogen naar 160 PK en 240 NM, praktisch dezelfde waarden dan de standaard 160 PK die Volkswagen voor andere modellen zelf leverd. Door een investering van € 485,- spaart u op een Passat 1.4 TSI Comfortline toch mooi € 2400,- t.o.v. een 1.8 TSi uitvoering met dezelfde PK,s uit en op een Passat 1.4 TSI Trendline bedraagt uw voordeel zelfs € 4400,- . Door beduidend meer vermogen en een aanzienlijk hoger koppel
rijdt uw Passat 1.4 TSI na het monteren van een Ventura benzine computer veel fijner. U kunt bij nog lagere toerental overschakelen, uw motor kan de volgende versnelling na tuning makkelijker aan. Ook ideaal voor lease rijders i.v.m de lage maandelijkse bijtelling. Chiptuning Passat 1.4 TSI maakt het autorijden nog leuker.

Montage chiptuning Passat 1.4 TSI Benzine

De externe Ventura benzine chiptuning is eenvoudig zelf te monteren en demonteren , d.m.v. 8 originele VW stekkers plaatst u de benzine chiptuning rechtstreeks op het Volkswagen motormanagement. Tijdens een garage bezoek kunt u de VW benzine tuning snel even zelf uitnemen, dat duurt maximaal 2 minuten!

De voordelen van een Ventura Chiptuning Passat 1.4 TSI t.o.v. OBD software rechtstreeks in de Computer

De externe Ventura benzine chiptuning kunt u makkelijk verwijderen, bij Chiptuning in de computer zal dat echt niet gaan. Als uw Passat 1.4 TSi 122 PK een fabrieks software update krijgt (dat gebeurt tegenwoordig praktisch bij elke onderhoudsbeurt) dan gaat bij een externe Ventura benzine tuning de tuning data niet verloren. Bij chiptuning softwarematig in de computer is uw auto dan weer origineel en zult u uw auto opnieuw moeten laten hertunen.> vaak kost dat opnieuw geld. Ook kunt u de externe Ventura chiptuning simpel uitschakelen, dat is bij OBD chiptuning in de ECU onmogeijk, dus ook als het buiten glad is heeft u altijd veel vermogen wat soms onplezierig kan zijn. Wanneer u uw VW Passat 1.4 TSi verkoopt kunt u eenvoudig de tuning verwijderen en op een volgende auto hergebruiken, mits soortgelijk type motor. Dat is het mooie van onze ontwikkelde chiptuning Passat 1.4 TSI.

Motorbeveiligingen en chiptuning Passat 1.4 TSi

De Ventura benzine chiptuning past net als chiptuning in de computer motor data aan. Bij een Ventura benzine tuning blijven alle originele motorbeveiligingen gewoon van kracht. De ruime reserves die de motor af fabriek heeft worden d.m.v. een andere aanstuur programma meer gebruikt vandaar een toename van het vermogen en koppel, dit geheel gebeurt gedoseerd en binnen de grenzen.

Wat wordt er bij chiptuning Passat 1.4 TSI aangepast.

1 De inspuitcurve van de direct ingespoten benzine injectie wordt verlegt.
2 De turbodruk wordt actief aangepast d.m.v correctie op beide turbodruksensoren (dit gebeurd dynamisch !!!)
3 Inactieve inspuitverlenging van de benzine inspuitmomenten, marginale aanpassing voor het optimale vermogen resultaat.

Emissie en Uitstoot na benzine chiptuning Passat 1.4 TSi 122 PK

Door het plaatsen van een externe Ventura Benzine tuning op uw Volkswagen Passat 1.4 TSI 122 PK neemt het vermogen toe, de toename van dit vermogen verkrijgen wij door efficient meer brandstof in te spuiten i.c.m aanpassing van de electronisch geregelde turbodruk.Zowel de brandstofhoeveelheid als de luchthoeveelheid (de turbodruk) worden dus verhoogd op een dusdanige manier dat het verbrandingsproces een ideale
lucht/brandstofverhouding heeft. De verhoudingen blijven dus goed en uw motor verbrand schoon maar de totale uitstoot zal bij gebruik van het
meervermogen ligt tsijgen.

Product garantie op de externe Passat 1.4 TSi chiptuning

Op een extern Ventura Benzine Chiptuning systeem zit af factuur datum 3 jaar productgarantie, defecten aan de Ventura benzine chiptuning module worden in die periode kosteloos gerepareerd of de set wordt door een ander exemplaar vervangen. Voor een complete uitleg over onze
productgarantie verwijzen wij u naar onze algemene voorwaarden > zie homepage.

Motor / aandrijflijn garantie van uw Passat 1.4 TSi 122 PK i.c.m Chiptuning

Indien u voor de maximale zekerheid wilt gaan hebben wij een officiele gerenomeerde Nederlandse verzekeringsmaatschappij waar wij zaken mee doen. De motor / aandrijflijn garantie is via hen rechtstreeks bij te verzekeren voor maximale zekerheid. Klanten kiezen zelf in geval van storing of een motorprobleem om de Ventura benzine tuning te demonteren en naar hun dealer toe te gaan. Bij de productgarantie van onze TSI benzine tuning is nimmer overname van motor en/of aandrijflijngarantie inbegrepen, nog is BM-Development de ontwikkelaar en producent van Ventura tuning op welke wijze dan ook verantwoordelijk of aansprakelijk voor welke schade of claims dan ook. In de 10 jaren dat wij motoren tunen hebben wij slechts 1 maal een beperkte schade meegemaakt en dat betrof een defect door injector falen,zoiets ontstaat ook bij auto's die niet zijn getuned.