specialisaties van Ventura Tuning

Chiptuning Volkswagen Polo 1.6 TDI Bluemotion

Chiptuning Volkswagen Polo 1.6 TDI 90PK     Standaard: Ventura:
  Vermogen PK / KW: 90 / 66 112 / 82
  Koppel NM: 230 280
  Topsnelheid km / uur: 180 192
  Acceleratie 0-100 km / uur sec.: 11,5 10,1
  Gem. brandstofverbruik l / 100 km: 4,20 3,65
  Prijs: 485
   
 

                    

Chiptuning Polo 1.6 TDI Bluemotion 90 PK 230 NM

Als opvolger van de trouwe Volkswagen Polo 1.9 TDI 105 PK is onlangs de oude Polo 1.9 TDI motor met pompverstuivertechniek vervangen door een splinter nieuwe 1.6 TDI commonrail diesel motor. Met de nieuwe Polo 1.6 TDI heeft Volkswagen een prachtige zuinige en soepele dieselmotor die niet echt onder doet voor de oude 1.9 TDI motor met Pompverstuiver techniek,alleen heeft de instapversie wel 15 Pk minder. Verder is de nieuwe Polo een sportief gelijnde auto die gemaakt is om veel kilometers uit 1 tankbeurt te halen en waarbij rijcomfort een hoge prioriteit heeft,wel mist de Polo 1.6 TDI motor de gretigheid van de oude 1.9 TDI waar juist zoveel Volkswagen Polo rijders zo over te spreken waren, d.m.v. Ventura chiptuning Polo 1.6 TDI kunnen wij deze Sportieve eigenschap alsnog achteraf aanzienlijk verbeteren.> 110 PK en 280 NM.

Eigenschappen van de 1.6 TDI motor.

De Volkswagen Polo 6 1.6 TDI motor is soepel en veel stiller dan de oude 1.9 TDI pomverstuiver motor,tevens is het brandstofverbruik verbeterd. Wel een klein minpuntje is dat de 1.6 TDI in de Polo standaard helaas gekoppeld is aan een 5 bak,dit had beter een 6 bak kunnen zijn want in bepaalde toerentalgebieden zit de Polo 1.6 TDI commonrail motor gauw buiten zijn af fabriek koppelbereik en gebeurd er vrijwel niets als er gas wordt gegeven. De 7 steps DSG bak (dry) is een mooiere transmissie voor de Polo 1.6 TDI motor en deze motor is zeer goed te combineren met Ventura Chiptuning polo 1.6 TDI.

Chiptuning Volkswagen Polo 1.6 TDI biedt u de mogelijkheid om werkelijk het brandstofverbruik tot 13 % te doen dalen.

Zodra de nieuwe Polo 1.6 TDI motor op de markt kwam kregen wij bij Ventura Tuning gelijk de vraag van Volkswagen Polo rijders kan ook deze motor nou nog zuiniger dan dat hij origineel geleverd wordt door de fabrikant ? Ja door optimalisatie van de dieselinspuiting en een vroegere opbouw van de turbodruk kunt u circa 400 toeren eerder schakelen doordat uw Polo 1.6 TDI motor een hoger koppel krijgt bij een lager toerental, uw Polo 1.6 TDI motor hoeft dus minder toeren te maken, wat het rendement uit een liter diesel echt kan verhogen ,indien gewenst heeft u altijd vermogen over om soepel en snel in te kunnen halen of tijdens even vlot invoegen op de snelweg. De motor rijdt ook nog fijner en u kunt na tuning zeer schakellui rijden, en sportiever wanneer u dat wenst, de sportiviteit mag immers in zo,n mooie 1.6 TDI Polo motor gewoon niet ontbreken.

Montage Chiptuning Volkswagen Polo 1.6 TDI 90 PK 230 NM

De tuning wordt aangesloten d.m.v. 8 originele Volkswagen stekkers onder de kap van uw Polo 1.6 TDI. Geen knippen of solderen en 
de originele data in de computer van uw Polo 1.6 TDI blijft origineel,dat vindt uw Volkswagen dealer wel zo prettig.(software updates kunnen dus gewoon bij uw garage uitgevoerd worden) de Ventura Tuning past meerdere data van uw motor aan: 1 de dieselcurve van de drukopbouw, 2 de turbodruk en 3 inactief de injector inspuitduur. U of u garage kan ten aller tijde onze tuning snel en simpel uitschakelen, zonder demontage van de tuning.Het monteren of demonteren van de tuning voor uw Volkswagen Polo 1.6 TDI is in maximaal 3 minuten * gebeurd, dus ideaal voor leaserijders. (* bij een koude motor)

Garantie Chiptuning Polo 1.6 TDI.

Standaard mag van Pon de importeur van de Volkswagen Polo 1.6 TDI niet getuned worden,tenzij het via ABT gebeurd, die levert voor de Volkswagen Polo 1.6 TDI inmiddels ook een chiptuning alleen betaald u dan € 1495,-. Ventura Tuning levert haar tuning ook rechtstreeks aan officiele Volkswagen dealers, wij zijn daar zeer content mee. Standaard leveren wij 3 jaar productgarantie op de externe Ventura chiptuning module.Wilt u meer dan hebben wij de mogelijkheid om via een verzekeringsmaatschappij de garantie op uw motor en/of uw aandrijflijn te laten overnemen tegen bijbetaling. Standaard zit er bij de prijs van onze tuning geen motor en/of aandrijflijn garantie in, montage kosten komen soms over de kostprijs voor de tuning heen.


Het bijverzekeren van de motorgarantie is via ons niet duur daar de verzekeringsmaatschappij een zeer goed vertrouwen heeft in ons product 
gezien onze uiterst minimale schades de afgelopen 9 jaar.

Rijervaringen Chiptuning Polo 1.6 TDI.

Wij hebben inmiddels al weer vele van deze nieuwe 1.6 TDI motoren in een Polo 1.6 TDi gechiptuned en dat worden er wekelijks steeds meer (al vele in de VW Golf 6 1.6 TDI en de Audi A3 1.6 TDI Skoda Octavia 1.6 TDI, Passat 1.6 TDI en Superb 1.6 TDi ), u kunt de rijervaringen lezen elders op onze website.

Chiptuning Polo 1.6 TDI 90 PK en 230 NM > Resultaat 110 PK en 280 NM <
Montage gaat Veilig en Snel d.m.v 8 originele Volkswagen stekkers .