specialisaties van Ventura Tuning

Overname Fabrieksgarantie

Chiptuning i.c.m. overname Fabrieksgarantie , kan dat wel ?

Alles, maar dan ook alles wat aan uw auto stuk gaat in een door de fabrikant vooraf vastgestelde periode en binnen een maximaal aantal kilometers wordt door de autofabrikant kosteloos vergoed en ook de bijkomende kosten.(uitgezonderd slijtage delen, uw auto slijt immers door gebruik).

Kan een Chiptuner fabrieksgarantie overnemen ?

Theoretisch gezien wel maar in de praktijk lijkt dit niet echt te gebeuren. Stel uw fabrieksgarantie is door de tuner overgenomen en u strand op vakantie in Spanje met uw auto. Daar blijkt dat uw auto niet te repareren valt. Uw auto plus caravan wordt gerepatrieerd naar Nederland en u neemt een hotel voor 14 dagen en vliegt daarna per vliegtuig terug naar huis. De fabrieksgarantie van de autofabrikant vergoed in redelijkheid deze door u gemaakte extra kosten.

Wij hebben nog nooit een tuner meegemaakt die deze kosten vergoed aan een klant als deze strand in het buitenland. Overname fabrieksgarantie wordt door sommige chiptuners misbruikt als sterk marketing instrument. Tros Radar opgelicht heeft hier in het verleden al onderzoek naar gedaan en kwam tot een trieste conclusie. Gratis overname Fabrieksgarantie (b)lijkt een zeepbel.

Ook als u kortsluiting krijgt in het achterlicht van uw auto en de kabelboom smelt om onverklaarbare wijze weg, dan kunt u gewoon beroep doen op uw fabrieksgarantie, bij overname fabrieksgarantie bij chiptuning zal uw chiptuner dus aan u deze schade ook moeten vergoeden. Het antwoord in zo,n situatie is veelal: meneer dit heeft toch niets met de tuning te maken,de tuning kan hier echt niet de oorzaak van zijn. Dat is ook wel zo maar Fabrieksgarantie houdt dus echt veel meer in dan de dekking op de motor en de aandrijflijn !!!

Overname Motor en aandrijflijn garantie

Overname van de motorgarantie van uw auto is natuurlijk wel mogelijk. Ons advies hierin luidt echter om dit te doen bij een degelijke Nederlandse verzekeringsmaatschappij en niet bij een buitenlandse firma met een inschrijving in Liechtenstein, dit land heeft juridisch namelijk niks met Europees recht te maken. Dus uw verhaalsrecht is zeer laag zoals u zult begrijpen.Met overname motor en aandrijflijnn zijn extra kosten gemoeit dit zit niet standaard bij de prijs van de tuning in.