specialisaties van Ventura Tuning

Geavanceerde Externe 3D ECU

tuning box van een andere aanbieder
tuning box van een andere aanbieder
tuning box van een andere aanbieder

Klanten verwarren de geavanceerde externe 3D ECU van Ventura Tuning nog wel eens met een powerbox. Een powerbox is een kastje met 1 draad en 2 stekkertjes die alleen de raildruk statisch wat verhoogd. Deze boxjes vind je in veel variaties. Ondanks de mooie beloften van de leveranciers geeft dit zeker niet het zelfde resultaat als een geavanceerde externe 3D ECU van Ventura Tuning. Vaak beloven de leveranciers op papier u wel prachtig bergenl PK's.

De geavanceerde externe 3D ECU van Ventura Tuning is een echte secundaire computer. Deze meet het werkelijke toerental via de nokkenassensor of via de canbus. Ons systeem kan het koppel berekenen en meet de versnellingsgraad van de motor. Via de canbus kunnen wij zelfs de last van de motor realtime zien. Dynamisch 3-D worden dan realtime de ingespoten hoeveelheid brandstof van de injectoren verlengt, het begin moment van het opspinnen van de turbo wordt aangepast, het verloop van de drukopbouw van de turbo wordt aangepast en de maximale turbodruk. De turbo overdruk beveiliging blijft keurig in takt! Daarnaast wordt bij een snelle gasrespons de brandstofdruk last afhankelijk verhoogd (afhankelijk van de behoefte). Als wij dit niet zouden doen dan krijg je bij laag toerental druppelvorming tijdens de inspuiting en dat willen wij juist niet want die brandstof verbrand veel moeilijker en dat betekend dat er meer brandstof nodig zou zijn voor dezelfde aantal PK's. Als wij de brandstof fijner verneveld inspuiten dan kunt u met minder brandstof dezelfde PK's halen en kunt u zo effectief brandstof besparen of wat meer brandstof inspuiten voor extra PK's.

Simpel samengevat worden lucht en brandstof exact op tijd met de juiste verhouding gemengd. Zo ontstaat er geen overbodig roet en wordt uw

roetfilter niet onnodig overbelast.

Een Powerbox ziet helemaal geen turbodruk. Hoe weet het "systeem" dan of er wel voldoende lucht is om extra brandstof in te spuiten? Een Powerbox ziet geen toerental of versnellingsgraad van de motor dus laat dus ongecontroleerd extra brandstof inspuiten. Laat u niets wijs maken.

Twijfelt u over uw tuning systeem? Neem contact met ons op en wij checken graag voor u of uw systeem goed werkt.