specialisaties van Ventura Tuning

Uw Lease Auto Chiptunen

Dit kunnen wij voor zowel uw Benzine als Diesel auto.

Niet iedere leasemaatschappij geeft zomaar toestemming om de leaseauto van zijn of haar klant te laten tunen. Dit is begrijpelijk daar er veel kwaliteitsverschil tussen de tuning aanbieders bestaat. Toch is de vraag van Leaserijders om hun leaseauto d.m.v. chiptuning meer vermogen te geven zeer groot. De trekkracht en de souplesse is af fabriek vaak niet geheel naar wens van de dagelijkse bestuurder en tevens is een brandstofbesparing tot max 15% met de huidige brandstofprijzen leuk meegenomen.

 

 

OBD Chiptuning in de originele computer van uw auto.

Waneer wij uw auto d.m.v. een software aanpassing > OBD Chiptunen < dan kan uw garage deze wijziging met hun diagnoseapparatuur waarnemen en loopt u serieus de kans op verlies van uw zo gewaardeerde fabrieksgarantie, dit wilt u liever niet. Tevens is het zo dat moderne auto's tijdens hun garage bezoek, gemiddeld 2 keer per jaar vaak een software update krijgen vanaf de fabriek. In dat geval gaat de chiptuning software gelijk verloren en zal deze na uw garage bezoek weer hersteld moeten worden door ons als tuner. Bij de meeste merken wordt tuning tegenwoordig tijdens een garagebezoek gelijk opgemerkt omdat de computer van uw auto een kopie van zichzelf naar de Fabriek van de autofabrikant stuurt en die zien gelijk dat de software niet matched met het logboek, resultaat 100% uw fabrieksgarantie weg !!!

Mocht u onderweg in Nederland of in het buiteland ooit een keer pech krijgen met uw auto dan kunt u zelf niet even snel de tuning software in de computer van uw auto weer ongedaan maken voordat u naar een garage van uw merk gaat, u neemt dus met OBD tuning een erg groot risico.

 

Ventura Tuning heeft hier een prachtige oplossing voor:

De Geavanceerde Externe ECU

De geavanceerde externe ecu van Ventura tuning is een kleine volwaardige computer die d.m.v.(6+2) originele stekkers snel in 3 minuten simpel kan worden aangesloten op de computer (ECU) van uw auto om zo extern 3D volledig dynamisch en digitaal software data aan te passen om zo meer vermogen en koppel te leveren net als dat bij OBD Chiptuning in de computer gebeurd. De geavanceerde externe ecu blijft gewoon op uw auto gemonteerd zitten(veelal onder de motorkap uit het zicht).Zowel de inspuitingtijd de turbodruk en de brandstofdruk kunnen realtime worden aangepast soortgelijk als bij OBD Chiptuning.

U kunt wanneer u naar de garage moet zelf snel en simpel de Geavanceerde externe ecu in circa 3 minuten verwijderen en na uw garage bezoek weer even snel terug plaatsen. Zo kan de garage de vermogenstoename tijdens het onderhoud van uw auto niet constateren.

Bij vele merken mogen hun auto's niet getuned worden, logisch een fabrikant levert liever zelf een zwaarder gemotoriseerde versie waaraan zij meer geld verdienen. Er zijn vele auto's waarbij af fabriek tussen twee versies alleen maar een andere software versie wordt gebruikt, dan mag chiptuning dus eigenlijk wel als de fabrikant er maar geld aan verdiend.

Voorbeeld:

Een Mercedes A 180 CGi is volledig gelijk aan een Mercedes A 200 CGi. Alleen de software is aangepast voor meer vermogen , maar de motor en automaat/versnellingsbak zijn 100% gelijk. (U betaalt wel gewoon € 3000,- Extra !!!)