specialisaties van Ventura Tuning

Motorgarantie overname

Bij het aanschaffen van een nieuwe auto bij uw garage krijgt u een bepaalde vooraf vastgestelde periode op uw motorgarantie. Vaak 2 jaar soms 3 jaar en tot meestal maximaal 100.000 kilometer.

Wanneer u de motor van uw auto laat chiptunen en er ontstaat schade aan de motor van uw auto dan is er een reële kans dat uw garage u geen garantie op de motor wilt verlenen omdat derden, in dit geval de chiptuner, aan het brein van uw motor modificaties hebben toegepast zonder toestemming van de producent van de motor.

U komt dan zelf voor de reparatiekosten van uw motor te staan, want de meeste chiptuners verlenen standaard op hun diensten geen motorgarantie. Sommige tuners bieden wel gratis overname van de fabrieksgarantie. Ons standpunt hierin is dat dit veelal een ludieke marketingstunt van de tuner is gezien het feit de tuners geen volledige dekking van de fabrieksgarantie geven maar wel bieden.

Nu is het niet zo dat als u uw auto motor laat chiptunen dat deze dan veel sneller stuk hoeft te gaan, in de praktijk is de kans op motorschade maar zeer gering en wordt deze meestal veroorzaakt door te weinig olie, te oude olie, verkeerde olie, niet voldoende warm rijden en idioot gebruik (uw auto is geen race auto). De kans dat uw motor defect raakt na chiptunen blijft aanwezig.

Om klanten extra zekerheid aan te bieden heeft Ventura Tuning een Nederlandse verzekeringsmaatschappij waar tegen een extra premie de motorgarantie verzekerd kan worden. Dit dient altijd gelijk te gebeuren wanneer uw auto getuned wordt. Achteraf is geen optie !

Gaat er nu na het sluiten van zo'n verzekering wat stuk aan uw motor dan zal een extern expert vaststellen of de tuning hier schuld aan heeft en of de schade aan uw motor aan u vergoed wordt. Bij motorschade klopt u dus bij uw verzekeraar aan en niet bij de chiptuner.

Dus voor maximale zekerheid na chiptuning is een extra motorgarantie verzekering afsluiten mogelijk, is dit noodzaak ? In de 10 jaar dat wij automotoren chiptunen hebben wij 1 zeer geringe motorschade meegemaakt bij een getunede auto. De oorzaak een defecte diesel injector. Feit blijft dat de tuning natuurlijk altijd kundig moet worden uitgevoerd.

Ventura Tuning helpt u daar natuurlijk graag bij.