specialisaties van Ventura Tuning

Ontwikkelen / Testen

Perfectie is ons uitgangspunt het is immers het resultaat waar het in ons vak chiptuning om gaat. Ventura Tuning heeft geheel haar eigen werkwijze. Wij kopen de testauto, wij huren de testauto of de testauto wordt ons beschikbaar gesteld via een bevriende merkdealer. Dit is sterk afhankelijk of het gaat om een doorontwikkeling of een geheel nieuwe motor.

Hoe gaat het bij een nieuwe motor in z'n werk.

Als Ventura tuning de testauto eenmaal heeft dan plaatsen wij een datalogger in de auto en dan gaan wij eerst uitgebreid proefrijden.

Per dag wordt de data vastgelegd en dan kunnen wij via de datalogger de data op een EMS computer (elektronische motor simulator)

geheel "na rijden" / nabootsen op onze testafdeling. Het belangrijkste voor Ventura tuning zijn de dynamische aanpassingen,

hoe reageert uw motor / uw motormanagement op iedere verandering in de rijomstandigheden. Als wij dit globaal in kaart hebben gebracht sluiten wij op de testauto een dynamische testunit aan en kunnen wij exact de dynamische wijzigingen per versnelling zien. Deze data wordt over de globale data van de datalog uitdraaien heen gelegd en dan is duidelijk hoe het motormanagement zijn aansturing en wijzigingen

precies uitvoert.

Dan plaatsen wij 2 externe geavanceerde ecu computers tegelijk op de testauto en schrijven wij aan de hand van de testdata het eerste tuningprogramma voor specifiek dit type motor. Dankzij de 2 externe geavanceerde ecu zodat tijdens het rijden gemakkelijk en snel kleine wijzigingen gedaan kunnen worden tijdens het rijden, en kan er dus super snel per tuningcomputer geswitched worden.

Daarna gaan wij rijden en kunnen wij via een drive-away (een vermogensmetingssysteem voor op de weg) exact de vermogen en koppel wijzigingen bij ieder toerental zien, tegelijkertijd zien wij de uitlaatgastemperatuur en de motor temperatuur en nog veel meer motor data.

Na 2 tot 3 dagen afstellen gaat de testauto voor een periode van 2 weken weer rijden met de datalogger en kunnen wij deze rit achteraf

digitaal weer analyseren, door een speciaal stukje software kunnen wij afwijkende waarden gelijk zien en maken wij daarop nogmnaals een aanpassing in de tuningsoftware zodat het resultaat echt perfect is.

Daarna gaat de testauto 4 weken rijden en mag er absoluut geen foutcode optreden, pas als de testauto deze procedure heeft doorlopen

wordt de tuning prodcutie rijp gemaakt en komt deze beschikbaar voor u als klant.Zoals u merkt heel wat meer werk als even de auto op een vermogentestbank zetten nieuwe software er in en 3 runs en klaar is uw auto , dan is uw auto maar in 1 versnelling getest gedurende 3 * 9 seconde dat is echt veel te oppervlakkig.

In onze tuning zit adaptiviteit na een software update bij uw dealer hoeft u niet terug naar ons. De tuning computer krijgt nieuwe input in zijn formules en past daardoor de aanpassing ook volautomatisch aan.